De beste tuin ideeën voor het lente seizoen

0
1588
tuinideeën lente

De zomertijd komt eraan en dat betekent dat het langer licht wordt. Ideaal dus voor mensen met groene vingers! Zodra het weer het toelaat kunnen we namelijk weer de tuin in om hem eens goed op te knappen. In dit artikel geven we je verschillende ideeën die je kunt gebruiken om je tuin weer te laten stralen. Ben jij er klaar voor?

Begin met een schone lei

Bekijk je tuin net als je woning: om de zoveel tijd heeft hij een grote schoonmaak nodig. De beste tijd hiervoor is de lente. Maak wat tijd vrij en begin met het schoonmaken van je tuin. Heb je bladeren in je tuin? Zorg dan dat je deze als eerste opruimt. Ook is het goed om de groene aanslag van je tegels te behandelen. Een middel hiervoor kun je gewoon bij een huis-tuin en keukenzaak aanschaffen. Ga vervolgens aan de slag met het grove werk. Schuur je schutting of geef je tuinhuisje een likje verf.  Dit geeft direct een andere uitstraling in je tuin!

Haal planten bij de speciaalzaak

Grote kans dat jij uitgekeken bent op de planten die vorig jaar in bloei stonden. Om een totaal nieuwe uitstraling te geven aan je tuin, is het verstandig om naar een speciaalzaak te gaan. Zij kunnen je goed informeren over de nieuwe trends op het gebied van bloemen en planten. Let tijdens je keuze voor nieuwe planten wel goed op: de ene plant heeft meer onderhoud nodig dan de andere.

Maak van je tuinhoek een knusse zitplek

Hou je van genieten in je tuin? Maak dan een (overdekte) zithoek in je tuin. Dit is ideaal voor mensen die houden van een gezellig drankje doen. Je kunt al heel goedkoop een gezellige zithoek maken van een aantal pallets. Schaf er een aantal gezellige kussen bij en klaar is kees!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here